„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”
z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości
Regulamin Konkursu
za konkurs w szkole odpowiada p. Strecker
Organizatorem I wojewódzkiego konkursu plastycznego „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” jest Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków w Szczecinie, mieszcząca się przy ul. Brodnickiej 10.
Konkurs jest objęty Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty, Mecenatem Miasta Szczecin oraz Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.
Konkurs został objęty patronatem medialnym Polskiego Radia Szczecin.
Cenne nagrody za zajęcie I miejsca ufundował Zachodniopomorski Kurator Oświaty.
Partnerem, który ufundował nagrody, jest również Dyrektor Gabinetu Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.
Osobami odpowiedzialnymi za przebieg konkursu są nauczyciele:
Wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować pod adres:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. z dopiskiem: Konkurs plastyczny
6 –7 lat,
8 –10 lat.
do Organizatora Konkursu:
Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków
71-044 Szczecin
Z dopiskiem „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” – konkurs plastyczny.
„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”
Szkoła Podstawowa nr 42
Im. Stefanii Sempołowskiej
71-699 Szczecin
tel.: 091 442 17 38
IV MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY
POD TYTUŁEM:
Cele:
Ponadto należy dołączyć do prac kartę zgłoszenia uczestnictwa w konkursie (załącznik nr 1)
w godzinach od 8:00 do 15:00
Prace oceniane będą na poziomach:
Na każdym poziomie wyłonione będzie miejsce I, II, III oraz wyróżnienia.
nr 42 w Szczecinie, o dokładnym terminie wręczenia nagród powiadomimy finalistów osobno. Nieodebrane nagrody należy odebrać w ciągu 2 tygodni od daty uroczystego podsumowania i wręczenia nagród.
Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją niniejszego regulaminu.
za konkurs odpowiada: kl. I-III p. Głuch, kl. IV - VII p. Kulbacka
JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 06 05 – 17 05 2024
PONIEDZIAŁEK 06 05 2024
Zupa fasolowa: mięso wieprzowe, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Makaron z sosem truskawkowym; makaron (mąka z pszenicy durum), truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Herbata miętowa Wafle ryżowe: ryż brązowy, słonecznik, kukurydza, kasza gryczana, kasza jaglana, siemię lniane;
KALOR 639; B 14 g; T 7 g; W 126 g |
|
WTOREK 07 05 2024
Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz z indyka: mięso z fileta indyka, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, sól, pieprz, papryka słodka, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) ; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z brzoskwinią: marchew, brzoskwinia; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 645; B 28 g; T 20g; W 98 g |
|
ŚRODA 08 05 2024
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA |
Kotlet schabowy: schab, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
JAJA GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka szwedzka: kapusta kiszona, kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: śliwka;
KALOR 724; B 26 g; T 33 g; W 82 g |
|
CZWARTEK 09 05 2024
Barszcz czerwony: mięso wieprzowe, buraki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g
|
|
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Kompot: wiśnia; Jabłko
KALOR 745; B 24 g; T 22 g; W 98 g |
|
PIĄTEK 10 05 2024
Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), makaron (mąka z pszenicy durum), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Herbata ziołowa;
KALOR 603; B 40 g; T 14 g; W 85 g |
|
PONIEDZIAŁEK 13 05 2024
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Pyzy z mięsem: ziemniaki, mięso wieprzowo/wołowe, mąka ziemniaczana, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, czosnek; 200g
|
JAJA
|
Kapusta zasmażana: kapusta kiszona, cebula, olej, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: porzeczka Śliwka
KALOR 743; B 23 g; T 28 g; W 99 g |
|
WTOREK 14 05 2024
Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Pulpety drobiowe w sosie warzywnym: mięso z udźca indyka, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), natka z pietruszki, marchew, pietruszka, seler, cebula, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 90+70g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100g |
MLEKO |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 598; B 31g; T 19g; W 72g |
|
ŚRODA 15 05 2024
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), ryż, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza pęczak: kasza pęczak (ziarna jęczmienia),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z JĘCZMIENIA MLEKO |
Mizeria: ogórek, szczypior, koper, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g |
MLEKO |
Kompot: wiśnia
KALOR 736; B 26 g; T 28 g; W 99 g |
|
CZWARTEK 16 05 2024
Rosół: kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, makaron (mąka z pszenicy durum), natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Udko opiekane: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g |
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: śliwka
KALOR 651; B 26g; T 24g; W 82 |
|
PIĄTEK 17 05 2024
Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka z pszenicy durum), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty(mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g |
ALERGENY
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Mięta z cytryną Banan
KALOR 582; B 18 g; T 20 g; W 85 g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.
Szkoła Podstawowa nr 63 z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza zamówienie na dostawę żywności
dokładne wymogi i szczegóły zamówienia podane w poniższym linku
http://bip.um.szczecin.pl/chapter_11711.asp?soid=3DC1B1FC8601470E8419833BD0C73AF7