JADŁOSPIS  OBIADOWY SP 63 Z OI  NA DNI  03 02  –  28 02 2020

(10 02 – 21 02 2020 - FERIE ZIMOWE)

 

PONIEDZIAŁEK   03 02 2020

 

 Zupa meksykańska                            300ml                             

 Naleśniki z serem lub dżemem           200g                   

 Herbata z cytryną                              200ml

 Banan

 

 KALOR 701; B 25,3g; T 26g; W 89,3

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,7)   

 PONIEDZIAŁEK   24 02 2020 

 

 Zupa ogórkowa                                       300ml                             

 Kluski leniwe z bułką tartą

 i masłem                                                    150g

 Sok warzywno-owocowy                       300ml

 

 KALOR 439; B15g; T 22g; W 50

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)   

 WTOREK               04 02 2020   

 

 Zupa z soczewicy                               300ml                  

 Potrawka chińska                         120+70g

 Ryż                                                        150g

 Herbata ziołowa                                200ml

 Drożdżówka z owocami

                                                                                                                                                    

 KALOR 607; B 30,8g; T 25,5g; W 71,6g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

       II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 WTOREK              25 02 2020    

 

 Rosół z makaronem                                300ml                  

 Udko opiekane                                           100g

 Ziemniaki                                                    150g

 Marchew z jabłkiem                                  100g

 Herbata z cytryną                                    200ml

 Pomarańcza                                                                                                                                                   

 KALOR 587; B 34,1g; T 22,4g; W 58,5g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 ŚRODA                 05 02 2020

 

 Krupnik jęczmienny                          300ml

 Kotlet mielony                                     100g

 Ziemniaki                                             150g

 Marchew z groszkiem                         100g

 Kompot                                              200ml                                                                                                     

 KALOR 557; B 24,9g; T 18,8g; W 60,9g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,1.3,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12) 

 ŚRODA                 26 02 2020

 

 Zupa kalafiorowa                                    300ml                  

 Spaghetti z mięsem

 i warzywami                                     150+150g

 Kompot                                                     200ml

 Jogurt owocowy

 KALOR 663; B 22,9g; T 30,4g; W 108,1

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)  

 CZWARTEK          06 02 2020

 

 Kapuśniak mazurski                          300ml

 Schab w sosie  pieczeniowym        80+70g

 Kasza bulgur                                         150g

 Pomidory z fetą                                    100g                                          

 Herbata owocowa                              200ml

 KALOR 546; B 17,5g; T 26,4g; W 61,3g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 CZWARTEK         27 02 2020

 

 Zupa chłopska                                        300ml

 Indyk w sosie śmietanowym             80+70g

 Ryż                                                             150g

 Warzywne rozmaitości                             100g

 Herbata owocowa                                   200ml

 KALOR 509; B 21,4g; T 23,9g; W 48,6g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,5,6,7,8,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 PIĄTEK                 07 02 2020 

 

 Barszcz czerwony                               300ml

 Ryba saute                                            100g

 Kasza kuskus                                        150g

 Sur.z pory i jabłka                                100g                                      

 Herbata z cytryną                               200ml

 Mandarynka

 KALOR 546; B 24,7g; T 25,1g; W 55g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,5,6,7,8,9,10,11)

                  II DANIE(1.1,3,4,6,7,9,10,11,12)                          

 PIĄTEK               28 02 2020

 

 Zupa z zielonego groszku                      300ml

 Ryba panierowana                                   100g

 Ziemniaki                                                  150g

 Sur.z białej rzodkwi                               100g

 Herbata ziołowa                                     200ml

 

 KALOR 622; B 28,1g; T 30,6g; W 58,8g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,4,6,7,9,10,11,12)

        ALERGENY: 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,

                                   2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY, 

                              9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.