PONIEDZIAŁEK 25 03 2024
ŚNIADANIE Zupa mleczna z kaszą manną, miodem, bułka pszenna, chleb razowy
lub pszenno-żytni z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową
i warzywami: zupa mleczna - mleko, kasza manna (ziarna
pszenicy), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna,
drożdże, sól), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb
razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z
mleka),wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi
kurczaka), sałata lodowa; herbata z cytryną
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Gruszka ; herbata lub woda
OBIAD Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por,
ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy,
koncentrat pomidorowy (pomidory);
ALERGENY: SELER
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy
durum), sól, twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna
(śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);
Herbata ziołowa;
ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Świderki (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło
z mleka); sok owocowy
ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
KALOR 941; B 48 g; T 30 g; W 117 g
|
WTOREK 26 03 2024
ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem, parówką
drobiową, ketchupem i warzywami: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło
(śmietanka z mleka), parówka z filetem drobiowym (mięso z piersi kurczaka,
białka mleka), ketchup łagodny (pomidory, cukier, sól), ogórek; kawa
z mlekiem – kawa zbożowa (cykoria, żyto), mleko; herbata ziołowa;
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Jabłko; herbata lub woda
OBIAD Krupnik ryżowy: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por,
ziemniaki, ryż, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki;
ALERGENY: SELER
Kluski śląskie w sosie mięsnym – ziemniaki, jaja, mąka
ziemniaczana, sól, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka
słodka, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek;
Surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona, cebula, jabłko, natka
pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet,
gorczyca, cukier, sól, jaja);
Kompot: wiśnia
ALERGENY: JAJA, GORCZYCA
PODWIECZOREK Jogurt naturalny z bananem (mleko, żywe kultury bakterii), banan;
herbata lub woda
ALERGENY: MLEKO
KALOR 891; B 32g; T 26g; W 134g
|
ŚRODA 27 03 2024
ŚNIADANIE Zupa mleczna z makaronem, miodem, bułka pszenna, chleb razowy
lub pszenno-żytni z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową
i warzywami: zupa mleczna - mleko, kasza manna (ziarna
pszenicy), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna,
drożdże, sól), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb
razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z
mleka),wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi
kurczaka), sałata lodowa; herbata z cytryną
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Kalarepa; herbata lub woda
OBIAD Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka,
por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, ryż, koncentrat
pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);
ALERGENY: SELER, MLEKO
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki wieprzowej, mąka pszenna (ziarna
pszenicy), marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele
angielskie, majeranek;
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka),
sól;
Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, papryka, kukurydza, seler,
rzodkiewka, koper, olej, sól, pieprz;
Kompot: śliwka
ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO, SELER
PODWIECZOREK Chałka (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka);
sok warzywno-owocowy
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY
KALOR 962; B 45 g; T 30 g; W 153 g
|
CZWARTEK 28 03 2024
ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem,
pasztetem drobiowym, serem żółtym i warzywami: chleb pszenno-żytni
(mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna
razowa), masło (śmietanka z mleka), pasztet (mięso z piersi indyka), ser żółty
(mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), papryka, kakao
z mlekiem – kakao naturalne, mleko; herbata rumiankowa
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Pomidor koktajlowy; herbata lub woda
OBIAD Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler,
pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy,
śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);
ALERGENY: SELER, MLEKO
Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka
pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek;
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól;
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu,
woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana
z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii);
Kompot: porzeczka
ALERGENY: JAJA, MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY
PODWIECZOREK Mleko smakowe (mleko, owoce/kakao), dieta-mus/sok
owocowy; herbata lub woda
ALERGENY: MLEKO
KALOR 992; B 46 g; T 39 g; W 134 g
|
PIĄTEK 29 03 2024
ŚNIADANIE Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i miodem, bułka
pszenna/chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową
i warzywami, herbata z cytryną: zupa mleczna - mleko, płatki kukurydziane
pełne ziarno (mąka kukurydziana, kaszka pszenna, otręby pszenne), sól,
cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb razowy (mąka
żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka),
wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi indyka),
pomidor;
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Papryka; herbata lub woda
OBIAD Zupa barszcz biały z jajkiem: biała kiełbasa, jaja, marchew, seler,
pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy,
majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka,
żywe kultury bakterii);
ALERGENY: SELER, GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
Ryba panierowana: filet z miruny/dorsza (ryba), olej, bułka tarta
(mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz;
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól;
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona,
marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej;
Kompot: owoce mieszane (śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka)
ALERGENY: RYBA, GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Ciastko zbożowe: zboża pełnoziarniste (mąka pszenna pełnoziarnista, płatki
owsiane, mąka jęczmienna pełnoziarnista, mąka żytnia pełnoziarnista, mąka
pełnoziarnista z pszenicy orkisz), cukier, sól, mleko; herbata owocowa
ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, ŻYTA, JĘCZMIENIA, OWSA, MLEKO
KALOR 897; B 47 g; T 30 g; W 94 g
|
PONIEDZIAŁEK 01 04 2024
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
|
WTOREK 02 04 2024
ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem, wędliną
wieprzową lub drobiową i warzywami, twaróg z rzodkiewką: chleb
pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia,
mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), twaróg (mleko, żywe
kultury bakterii), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury
bakterii), rzodkiewka, wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa
(mięso z piersi kurczaka), sałata lodowa, kawa z mlekiem – kawa zbożowa
(cykoria, żyto), herbata z cytryną- herbata czarna, cytryna, cukier
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Jabłko; herbata lub woda
OBIAD Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała,
marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy,
śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);
ALERGENY: SELER, MLEKO
Ryż z truskawkami; ryż, truskawka, cukier, śmietana kwaśna
(śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);
Herbata z cytryną
ALERGENY: MLEKO
PODWIECZOREK Chrupki kukurydziane (kasza kukurydziana), herbata owocowa
KALOR 784; B 28g; T 22g; W 104g
|
ŚRODA 03 04 2024
ŚNIADANIE Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, miodem, bułka pszenna, chleb
razowy lub pszenno-żytni z masłem, dżem, herbata ziołowa : zupa mleczna –
mleko, płatki ryżowe (ziarna ryżu), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna,
drożdże, sól), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy
(mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), dżem 100%
(owoce, sok jabłkowy); dieta-wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa
(mięso z piersi kurczaka),ogórek; herbata ziołowa;
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Gruszka; herbata lub woda
OBIAD Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por,
ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy,
natka pietruszki;
ALERGENY: SELER, GLUTEN Z PSZENICY
Gołąbki w sosie pomidorowym: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, cebula,
kapusta włoska, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat
pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier,
śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól;
Kompot: owoce mieszane (śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka)
ALERGENY: SELER, GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii); dieta-mus/sok
owocowy; herbata lub woda
ALERGENY: MLEKO
KALOR 862; B 29 g; T 29 g; W 112 g
|
CZWARTEK 04 04 2024
ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem,
wędliną wieprzową lub drobiową, serem żółtym i warzywami: chleb
pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia,
mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), wędlina wieprzowa
(mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), ser żółty
(mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), pomidor, kakao
z mlekiem – kakao naturalne, mleko; herbata rumiankowa
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA
II ŚNIADANIE Ogórek; herbata lub woda
OBIAD Rosół: kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól,
pieprz, ziele ang., liść laurowy, makaron (mąka z pszenicy durum), natka
pietruszki;
ALERGENY: SELER, GLUTEN Z PSZENICY
Udko z kurczaka: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, papryka słodka,
czosnek;
Kasza kuskus (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól;
Marchew z groszkiem: marchew, groszek, masło (śmietanka z mleka),
śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier;
Kompot: wiśnia
ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Serek owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii); dieta- mus
owocowy/ sok owocowy; herbata lub woda
ALERGENY: MLEKO
KALOR 883; B 59 g; T 27 g; W 98 g
|
PIĄTEK 05 04 2024
ŚNIADANIE Zupa mleczna z makaronem, miodem, bułka pszenna, chleb
razowy lub pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
herbata ziołowa : zupa mleczna - mleko, makaron (mąka z pszenicy durum),
sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb pszenno-
żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka
pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), jaja, jogurt naturalny (mleko,
żywe kultury bakterii), szczypiorek, ogórek, herbata ziołowa;
ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA, JAJA
II ŚNIADANIE Napój mleczny Actimel - mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii, dieta-
mus owocowy/sok owocowy; herbata lub woda
ALERGENY: MLEKO
OBIAD Zupa jarzynowa: kurczak, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły,
kapusta biała, brukselka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki,
sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, koper, śmietana (śmietana z mleka, żywe
kultury bakterii);
ALERGENY: SELER, MLEKO
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz;
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól;
Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka
pietruszki, sól, pieprz, olej;
Kompot: porzeczka
ALERGENY: RYBA, SELER, GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Mus owocowy; herbata lub woda
KALOR 891; B 56 g; T 21 g; W 149 g
|
|
|